Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павел Колев: Финансовото положение в клуба е драстично променено

Павел Колев
Снимка: ПФК Левски

Финансовото положение в Левски е драстично променено към по-добро след идването на новите собственици от Нове Холдинг, категоричен е изпълнителният директор Павел Колев. Той добави, че Левски ще получи малко под милион и половина евро за продажбата на Давиде Мариани в Шабаб Ал Ахли.

"Важно е да се каже, че все още очакваме да се реализира приход от продажбата на Мариани. Има си срок по договора за превода на средства. Част от тях ще отидат за солидарност - 5 процента. Сами можете да сметнете колко са те от 1 417 000 евро", каза той.

Изпълнителният директор на "сините" добави, че в момента се изготвя междинен финансов отчет (в средата на финансовата година) и той ще бъде представен публично, когато стане готов. 

"С огромно удоволствие бих представил финансовото състояние, но все още сме в процес на изготвяне на междинен финансов отчет. Сега мога само да кажа, че състоянието на клуба е драстично променено и няма нищо общо с това през януари", категоричен е Колев.

"Погасяваме редовно задължения. Голяма част са разсрочени, защото става въпрос за суми, които няма как да бъдат платени наведнъж. Опрощаване от бивши собственици няма, не се е случвало. Най-много тежат задълженията към агенти, т.нар. комисионни договори. Има задължения, които датират от 2013 година. Всяко по отделно не ни притеснява, но събрани заедно оформят неприятна сума. Това обаче по никакъв начин не се отразява на лицензирането. Има споразумения за разсрочване и си плащаме", добави изпълнителният директор на Левски.

Колев добави, че откакто е в клуба няма неплатено задължение, включително към агенти.

Чуйте още от Павел Колев, както за дълговете на клуба, така и за интереса на Левски към Тодор Неделев и трансфера на Давиде Мариани:


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени