Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Солскяр щастлив, че Лампард няма да играе срещу Манчестър Юнайтед

Оле Гунар Солскяр е доволен от трансферите.
Снимка: manutd.com

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр даде пресконференция преди първия мач на отбора му за сезона във Висшата лига, който е в неделя срещу Челси на „Олд Трафорд“.

„Щастлив съм, че Лампард няма да играе срещу нас и няма начин да ни вкара гол“, пошегува се норвежецът с новия наставник на „сините“ от Лондон, с когото бяха съперници на терена.

„За мен той не е по-различен от останалите мениджъри. Ние не играем вече. Видяхме се на мениджърската среща в сряда и си говорихме с Франк“, допълни Солскяр.

„Можем да премахнем съмненията в нас само като играем футбол и то по нашия начин. Когато нашите фенове видят това, те ще ни подкрепят както винаги. В клуба се чувстваме много уверени и не усещаме някаква негативна енергия", коментира Солскяр пред клубната телевизия.

Норвежецът изнесе и последните новини от клуба, като се очаква Хари Магуайър да запише дебют още в неделя срещу Челси, докато 17-годишният Мейсън Грийнууд е кандидат за титулярното място на върха на атаката. 

Той каза още, че е доволен от идването на новите попълнения при „червените дяволи“ – защитниците Хари Магуайър и Арън Уан Бисака и крилото Даниел Джеймс.

Наставникът похвали Пол Погба, който беше спряган за трансфер в Ювентус и Реал (Мадрид).

„Той беше страхотен по време на подготовката и изпълняваше всичките ми указания. Когато тренираше, когато играеше, беше абсолютно фантастичен“, каза Оле Гунар.

Той изказа и мнение, че сега е бил точният момент Ромелу Лукаку да си тръгне от Манчестър Юнайтед.

„Време беше да си отиде, мисля че сделката е добра. Той също е щастлив, така че и двете страни са доволни. Ром беше контузен дълго по време на предсезонната подготовка и не игра в мачове, така че се надявам да направи добър старт с Интер“, коментира Солскяр.

Мениджърът добави, че Алекс Санчес се нуждае от няколко седмици, за да навлезе във форма.

Новият сезон във Висшата лига започва днес с двубоя Ливърпул – Норич от 22:00 часа наше време.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени