Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божидар Краев наказа Порто

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Божидар Краев дебютира за Жил Висенте с гол, след като се разписа в 76-та минута и донесе победата на новия си тим с 2:1 срещу португалския вицешампион Порто на старта на Примейра лигата.

Юношата на Левски, който беше привлечен в Жил Висенте от датския Мидтюланд през лятото, получи топката в наказателното поле на "драконите", овладя я и миг по-късно я изпрати в мрежата на Агустин Маркесин със силен и точен удар в близкия ъгъл. Аржентинецът, който замества испанската легенда Икер Касияс на вратата, не успя да реагира и Жил Висенте спечели мача с 2:1.

Домакините поведоха в 60-та минута на "Естадио Сидад де Барселос" чрез Луренси, но Порто изравни в 73-та с гол от дузпа на Алекс Тейеш. Българският национал обаче бе точен четири по-късно с втория си победен гол в полза на новия си тим. Само преди седмица той вкара и победното попадение за 3:2 срещу Авеш в мач за купата на Лигата на Португалия.

Голът на Краев със сигурност се е харесал от феновете на Бенфика. "Орлите" спечелиха титлата през миналия сезон с две точки пред Порто, а на старта на новия прегазиха с 5:0 Пасош де Ферейра.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна