Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дунав надигра с 2:0 Витоша

Снимка: БТА

Дунав (Русе) постигна втора победа за сезона след домакински успех с 2:0 срещу последния в таблицата Витоша Бистрица. Ахмед Ахмедов вкара и двата гола за успеха на русенци, с който те заеха 9-о място в класирането. Витоша е твърдо на дъното с пет загуби от пет мача от началото на сезона.

Ахмедов откри резултата в 39-а минута с първия точен удар в една от двете врати. Ахмедов бе най-съобразителен в наказателното поле и с удар отблизо матира стража на гостите Християн Василев.

Малко след почивката Стефан Христов бе близо до втори гол за дунавци, но след негов удар топката срещна гредата. В 60-а минута Ахмед Ахмедов покачи на 2:0 след разбъркване в наказателното поле.

Стефан Христов напарви нов пропуск в 78-а минута, когато бе изведен на чиста позиция, но стреля в крака на вратаря.

Витоша можеше да се върне в мача в 81-а минута, когато влезлият като резерва Христо Иванов нахлу в наказателното поле, но не успя да преодолее вратаря от малък ъгъл.

Минута преди края на редовното време резервата Емил Гъргоров не успя да намери целта за Витоша, като стреля коварно с левия крак в страничния стълб.

Дунав Русе - Витоша Бистрица 2:0 (1:0)
Ахмед Ахмедов 39, 60

Дунав: Макенджиев, Исаевски, Ковачев, Милчев, Костадинов, Аясс (71-Щерев), Лазаров, Селеменев (84-Р.Колев) , Кавалканте (62-Димов), Христов, Ахмедов

Витоша: Василев, Гочев (46-Кабов), Зюмбулев (46-Гъргоров), Бонев, Амзин, Курупис, Купенов, Котев (63-Хр.Иванов), В.Иванов, Станкев, Димитров

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени