Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Топлофикация София" очаква 10 млн. лв. от изравнителните сметки на потребителите

"Търсим парите, което означава, че най-вероятно ще ги намерим от продукцията, която произвеждаме - електрическа и топлинна енергия. Плащанията по това, което сме произвели, предстоят до края на месеца. Освен това изравнителните сметки излизат на 15 август на касите, което би трябвало да повиши входящия паричен поток". Това каза пред БНР изпълнителният директор на "Топлофикация София" Кремен Георгиев във връзка със заведеното дело от "Булгаргаз" за неиздължени 35 милиона леваТой изрази очакване от изравнителните сметки да бъдат събрани 10 млн. лева.

"За последните месеци не е увеличено задължението, то е натрупано през първата половина на годината", уточни Георгиев и добави, че не е вярно, че "Топлофикация София" е спряла да плаща задълженията си. 

Кремен Георгиев заяви в предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт", че има визия как дружеството да изплати задълженията си, но отказа да я сподели. Той изрази очакване в следващата половин година да има реални резултати от управленската му концепция.

"Целта на "Топлофикация София" е да осигури отопление и топла вода на абонатите си, не само целта на "Булгаргаз" е да снабдява абонатите си с газ", заяви Георгиев.

Интервюто на Юлиана Корнажева с Кремен Георгиев можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна