Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Джонсън все още се надява на "по-добра" Брекзит сделка от ЕС

54% от британците стоят зад ангажимента на Джонсън за Брезкит с или без сделка на 31-ви октомври

Британският премиер Борис Джонсън вярва, че Европейският съюз ще предостави на Великобритания по-добра Брекзит сделка, за да спаси Република Ирландия (която е част от ЕС), съобщи във вторник британският таблоид "Сън" (The Sun).

Ежедневникът цитира неназован министър от британския кабинет, който каза, че Брекзит без сделка ще съсипе Ирландия. "Липсата на сделка ще нарани нас, Европа и Ирландия, но най-много ще нарани Ирландия. Голяма част от ирландската търговия отива във Великобритания, а голяма част от останалата ирландска търговия постъпва в Европа през нас", мотивира се британският министър.

По-рано днес беше публикувана анкета на агенция ComRes във в-к  "Телеграф" (The Telegraph), която показа, че мнозинство от гласоподавателите в Обединеното кралство биха подкрепили премиера Борис Джонсън в прекратяване на работата на Парламента, за да се позволи на Великобритания да напусне Европейския съюз без споразумение на 31-ви октомври.

Общо 54% от избирателите заявиха, че подкрепят обещанието на Джонсън да осъществи по един или друг начин Брекзит през ноември (с или без сделка).


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!