Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летището в Хонконг отмени за втори пореден ден заминаващите полети

Летище "Чек Лап Кок" в Хонконг отново под обсада от протестиращи
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Международното летище "Чек Лап Кок" в Хонконг отмени във вторник всички заминаващи полети за втори пореден ден, тъй като антиправителствените протестиращи окупираха отново както салоните за отпътуващи, така и тези за пристигащите пътници.

Регистрацията за полети беше преустановена в 16:30 ч. местно време (12:30 ч. българско време), но пътниците за полети, които вече бяха преминали през охраната по това време, ще успеят да заминат.

Едно от най-натоварените летища в света подчерта, че не очаква да бъдат засегнати пристигащите самолети, но редица авиокомпании вече решиха да отменят днешните си полети до Хонконг.

Летищните власти поискаха от гражданите да не идват на летището на фона на протестите, които призовават за демократични реформи в автономния китайски регион, който беше върнат на Пекин през 1997-а година след 100 години британско управление. По онова време Китай и Обединеното кралство се споразумяха, че Китай ще прилага политиката на "една държава, но с две системи" най-малко до 2047-а година.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени