Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът Life - една седмица интензивно творческо вдъхновение

Ако все още нямате планове за средата на август, в столицата ще сте и разполагате със свободно време, може да посетите фестивала Life, който е посветен на всички изкуства. Фестивалът ще се състои за четвърта поредна година. Този път организаторите обещават по-богата и разнообразна програма. 

Давид и Девора Крумови са организатори на фестивала Life за България. Те отговарят за детските и младежки събития и програми в „Двореца на щастливите хора“. Тяхната харизматичност ги прави любими водещи на различни събития. Вярват, че изкуството е уникална платформа за мотивация на младите хора.

Фестивалът се провежда на територията на различни държави. Преподавателският екип е също от различни страни – Германия, Великобритания, Ирландия, Белгия, Австралия, Бразилия, САЩ и България.Давид и Девора Крумови

Предвидена е една динамична седмична програма с различни творчески иновативни направления.
Имаме различни класове които ще включват танцово изкуство, актьорско майсторство, ще имаме музикален театър - мюзикъл за деца, уроци по китара, по флейта, ще има звукорежисура, основи в музикалния запис, изящни изкуства. изобщо творческа и много богата седмица, в която от зала в зала ще се случват различни работилници, разказа Девора Крумова.

Поканени са преподаватели от цял свят - Великобритания, Ирландия, Германия, САЩ, Бразилия, Белгия, Австралия, Косово и разбира се, от България.

Решихме да направим няколко мастър класове и да направим работилница по киноактьорство, допълни Давид Крумов. Свой мастър клас ще води актрисата Ирмена Чичикова, както и актрисата Анжела Недялкова.

Освен това има обявен конкурс за сценарий на късометражен филм, ще бъде направен и късометражен филм за едноседмичния фестивал, а малките деца ще участват в мюзикъл.
Няма възрастови изисквания за хората, които могат да се включат във фестивала. Нужно е само желание и настроение.
Чуйте повече за фестивала в звуковия файл.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна