Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отказаха френска виза на футболист на Локомотив (Пд) (обновено)

| обновено на 13.08.19 в 17:39
Стивън Езе
Снимка: Архив

Френското посолство в България отказа входни визи на двама футболисти на Локомотив (Пловдив). Новината съобщи БТА, като цитира източници от клуба. 

Това са нигериецът Стивън Езе и таджикът Парвиз Умарбаев. Те са в групата на пловдивския клуб, който заминава за да гостува на Страсбург в турнира за Лига Европа. 

След като собственикът на Локо Христо Крушарски посети френското посолство Умарбаев получи входна виза, но Езе - не. 

"Явно французите още ги боли от гола на Емо Костадинов на "Парк де Пренс" срещу тях. Според мен Страсбург е замесен. Това не може да се случи без техни действия. Сезирали сме УЕФА, ФИФА и Министерския съвет. Всички наши институции се намесиха. От УЕФА и ФИФА не съм сигурен. Вече всичко е свършило. Да чакаме мача и да се надяваме на успех", заяви Крушарски.

Той коментира и наказанието на Локомотив заради расизъм . "Не знам този българин, който е бил в публиката от страна на УЕФА, явно той е забравил отдавна българския. Думата "уууу" да ви звучи като маймунски звук. Този човек явно е стоял на някакво клонче. Заявихме стадион "Васил Левски" за следващия кръг, защото на нашия стадион в парк "Лаута" приключихме", каза Христо Крушарски. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна