Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на българския печат

Снимка: БНР

Публикуваната вчера концепция за стратегическо управление на прокуратурата на единствения номиниран за поста главен прокурор Иван Гешев е сред водещите теми за днешните вестници.

Прокуратурата ще приема сигнали и през социалните мрежи, цитира думите на Гешев от първата си страница „24 часа“.

Гражданите да имат възможност да се свързват с прокуратурата, включително и през социалните мрежи. С това те ще могат да подават там и сигнали за престъпления, продължава вестникът, който се позовава на текста на концепцията на Гешев.

Длъжни сме да дадем справедливост на българските граждани, цитира номинирания за обвинител номер едно “Труд“.

Бъдещият главен прокурор иска някои подкупи да не се наказват, пише по темата “Сега“. Пенсии без таван, ведомствени жилища и специални здравни услуги за прокурорите обещава в управленската си концепция кандидатът Иван Гешев. Вестникът цитира една от идеите му за отпадане на преследването на даващите или искащите подкуп. Тя е да не бъде наказателно преследвано лице, което е дало подкуп на висш държавен служител, но "доброволно съобщи на компетентните органи, макар и не незабавно, дори и когато неправомерното му поведение е било изцяло доброволно, а не в резултат на упражненото изнудване".

Съединените щати отказват визи на българи, вземали помощи и общински жилища, съобщава на първата си страница “Труд“. Драстични нови правила ще пускат в Америка само финансово стабилни кандидати.

Курортите с отделни зони за почивка и за партита, четем още на страниците на изданието. В националните курорти ще може да се обособяват отделни функционални зони - за отдих, за партита и други.

Това е предвидено в промени в Закона за туризма, които бяха одобрени от правителството на заседанието му във вторник. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени