Eмисия новини
от часа

Български фолклор звучи в спектакъл на ансамбъл SamoDivas в Холандия

SamoDivas

На 14 август вечерта на основната сцена на престижния Grachtenfestival в Амстердам ще бъде представен спектакълът "Метаморфози на женския характер". В основата му стои музика от жени композиторки от различни епохи, а изпълнителките са ансамбъл SamoDivas, създаден от младата българска певица Виктория Николова. Заедно с нея в състава са Наталия Рогалски - актриса и режисьор, Елизабет Луш - тромпет и Биляна Груданска - пиано.

Докато беше студентка в Департамент "Музика" на Нов български университет, Виктория беше стажант-репортер на предаването "Алегро виваче". После тя замина да учи в Холандия и пеенето спечели. Вече с магистратура от Кралската академия в Хага и с многобройни участия, сред които и с хора на Холандското радио, българката се впуска все по-смело в експерименталната съвременна сцена - така добре развита и приемана в тази северноевропейска страна. 

Часове преди това много важно и престижно фестивално участие Виктория Николова разказа подробности за идеята на проекта "Метаморфози на женския характер", който ще бъде представен от нейния нов ансамбъл SamoDivas в Амстердам.

Чуйте в звуковия файл.

Още от

Прелюдия към „Пловдив джаз фест 2019“

публикувано на 16.10.19 в 11:30