Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Унищожиха невзривени боеприпаси, открити във Видин

| обновено на 14.08.19 в 17:37
Снимка: Министерството на отбраната

В жилищен блок във Видин бяха открити две ръчни гранати. Боеприпасите бяха унищожени от Военнослужещи от 10-и механизиран батальон - Враца.  Формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия е с ръководител старши лейтенант Петър Петров. Сигналът за откритите невзривени боеприпаси е подаден вчера, каза за радио Видин командира на военното поделение във Враца подполковник Симеон Цеков:


"Получихме сигнала по линия на оперативните дежурни. Модула беше приведен и в 14 ч. и 15 м. тръгна към Видин. Около 17 ч беше там, установи контакт с органите на дирекцията на вътрешните работи бяха му показани намерените гранати. След това се изпълниха стандартните процедури по разузнаване, транспортиране и унищожаване на откритите гранати. Транспортирани са на безопасно място извън града, отцепен е района и след това са унищожени чрез взривяване. Били са ръчни гранати тип "Бухалка" със взриватели на тях, такива в момента не се използват."

По информация на Радио Видин в жилището, където са намерени гранатите е живеел участник във Втората Световна война, който вече е покойник. Негови наследници открили боеприпасите в шкаф и сигнализирали Полицията.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна