Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Матеус смята, че Ковач може да стане легенда на Байерн

Нико Ковач
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Легендата на Байерн Лотар Матеус е на мнение, че критикуваният старши треньор на баварците Нико Ковач може да влезе в историята на клуба и да последва успешни наставници като Отмар Хитцфелд и Юп Хайнкес.

В интервю за Франс прес преди откриващия двубой на Байерн срещу Херта от Бундеслигата в петък, световният шампион с Германия от 1990 г. и европейски от 1980 г. коментира, че Ковач може да задмине постиженията на най-успешните треньори в историята на Байерн и да изведе клуба до триумф в Шампионската лига. „Мисля, че Ковач може да влезе в историята на Байерн и да последва Отмар Хитцфелд, Юп Хайнкес и Удо Латек“, заяви 58-годишният Матеус.

Ковач бе под постоянно напрежение в своя първи сезон начело на Байерн миналата година и бе изправен под постоянни критики в съблекалнята, въпреки че постигна домашен дубъл. „Той завоюва дубъла при трудни условия миналата година. Показа, че може да се бори. Той е футболен експерт и смятам, че през този сезон ще му бъде по-лесно“, допълни легендата на баварците. Матеус, който спечели седем шампионски титли с Байерн като играч, каза, че Ковач е бил „оставен сам“ от играчи, които „са любимци на собствениците“.

Той предположи, че хърватинът ще има по-лека задача да ръководи състава, след като с мюнхенци по различни причини се разделиха Ариен Робен, Франк Рибери и Матс Хумелс. „Според мен младите играчи, с които той разполага, притежават потенциала, качеството и психическата устойчивост, от която Нико се нуждае, за да практикува такъв стил футбол“, обясни Матеус.

Бившият национален селекционер на България е на мнение и, че Байерн все още притежава всичко в играта, за да спечели отново Шампионската лига.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна