Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американка спря Симона Халеп в Синсинати

Мадисън Кийс спечели в 3 сета срещу Симона Халеп.

Американката Мадисън Кийс прекъсна серията си от пет последователни загуби срещу румънката Симона Халеп и я победи с 6:1, 3:6, 7:5 в най-интересния мач при дамите от осминафиналите на турнира по тенис в Синсинати, който е от категория Премиер.

Кийс не бе печелила срещу шампионката от Уимбълдън от 2014 година насам и изглеждаше, че негативната ѝ серия ще продължи, след като пропусна мачбол в десетия гейм на третия сет, но в крайна сметка успя да затвори срещата при следващата си възможност и с това да се класира за четвъртфиналите за втора поредна година.

За място в топ 4 Кийс ще играе с Винъс Уилямс. 39-годишната американка продължава със силните си игри на турнира, като този път се справи с хърватката Дона Векич след 2:6, 6:3, 6:3. Уилямс започна мудно срещата и в един момент реши да използва един от таймаутите си, за да си поръча кафе. Това определено я разбуди и в заключителните два сета американката имаше категорично надмощие над Векич.

За четвъртифналите в долната част на схемата се класира и японката Наоми Осака. Водачката в световната ранглиста спечели със 7:6(3), 5:7, 6:2 след представителката на Тайван Су-Вей Хсие, а нейна следваща съперничка ще бъде изгряващата звезда на американския тенис София Кенин, която победи за втора поредна седмица украинката Елина Свитолина, този път с 6:3, 7:6(3).

В горната поливана на схемата труден успех записа водачката Ашли Барти. Австралийката се наложи над естонката Анет Контавейт след 4:6, 7:5, 7:5 и и предстои нов труден мач срещу гъркинята Мария Сакари, която спечели с 6:7(4), 6:4, 6:4 срещу Арина Сабаленка от Беларус.

Чехкинята Каролина Плишкова и рускинята Светлана Кузнецова също ще играят на четвъртфиналите след двусетови победи съответно над Ребека Петершон от Швеция и Слоун Стивънс от САЩ.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени