Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С кои имена от израелския елит е общувал Джефри Епстайн

Джефри Епстайн


След смъртта на Джефри Епстайн започват с да изплуват негови връзки с важни лица в американския и в израелския елит. За БНР Весела Райчинова обобщи информациите от израелските медии.

„Епстайн става популярен в Израел, след като бяха разкрити и неговите бизнес отношения с бившия министър-председател и министър на отбраната на Израел Ехуд Барак. Това се случи в период, в който същият се опита да се върне на политическата арена с новосъздадена лява партия. Оказа се, че всъщност Епстайн е инвестирал между 1,5 и 2 милиона долара в бизнес партньорство с мениджърската компания на Барак, която се занимава с визуална комуникация за спешни отделения. Барак беше много силно критикуван за отношенията си с американския милиардер и впоследствие беше принуден да направи компромиси. Барак отбеляза, че никога не е знаел за широката престъпна дейност на Епстайн и дори инструктира адвокатите си да прекъснат всякаква връзка между неговите компании и тези на милиардера. Миналия месец Барак нападна и британския „Дейли мейл“, който публикува негови снимки на входа на дома на Епстайн“. Има някои предположения, които са свързани с това, че всъщност инвестицията във фирмата на Барак е свързана с изчистване на пари – нещо, което е напълно нормално по отношение на политическите кръгове…“.

Алън Дершовиц, който е известен адвокат, писател и автор на множество книги също беше обвинен, че има близки и контакти с Джефри Епстайн. Юристът каза, че името му е замесено, тъй като е защитник на политиката на Израел и на президента на САЩ Доналд Тръмп.

Райчинова очаква да бъдат оповестени още много имена, както „и друг вид престъпления на хора от висшите кръгове, които са замесени“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна