Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пуснаха под домашен арест бургаския ученик, отправял закани за убийство

Снимка: БГНЕС

Районният съд в Бургас определи по-лека мярка за неотклонение за  ученика, отправял закани за убийство на 13 август. В светлата част на денонощието 19-годишният Николай Трингов е насочил газов пистолет към трима души, а след това се опитал да скрие оръжието, предавайки го в ръцете на 14-годишно момиче. 

На три различни места в Бургас тийнейджърската компания от четири момчета и едно момиче е чупила стъклата на произволни автомобили и прозорците на жилищни сгради. 38-годишен мъж е настигал младежите, а Трингов е стрелял срещу него с газов пистолет. 

Николай първо разказа в съда, че е бил застрашен с остър предмет, след това добави, че срещу него е изваден нож. Той поиска да се извини на мъжа, срещу когото е насочил оръжието, и заяви, че съжалява.

Трингов е ученик в 12-клас в училище "Кирил и Методий", адвокатът му подчерта, че остава един месец до началото на учебната година.

На въпрос дали ще протестира мярката, прокурор Йорданка Попова каза, че ще прецени, след като се запознае с мотивите:

Има положителни проби за употреба на алкохол и марихуана.

Съдът отчита, че досега няма данни да е криминално проявен и живее на постоянен адрес със своята майка, затова не смята за необходимо необходимо ограничаването на придвижването на обвиняемия да става непременно в ареста.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна