Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станция на метрото в Манхатън беше евакуирана след фалшив сигнал за бомба

Станцията на метрото в долната част на Манхатън на "Фултън стрийт" беше евакуирана в петък сутринта заради съобщения за два съмнителни пакета.

"Понастоящем няма влакове, минаващи през спирката на "Фултън стрийт", докато полицията на Ню Йорк разследва съобщения за два подозрителни пакета", написаха в туитър Нюйоркските транспортни власти.

Двата подозрителни предмета приличат на уреди за готвен на ориз, според снимки, публикувани от полицейското управление в Ню Йорк.

На мястото беше изпратен отрядът за обезвреждане на бомби на полицията в Ню Йорк (NYPD), който обаче обяви след около час, че двата подозрителни пакета, които предизвикаха евакуация на метростанцията, не са взривни устройства.

"Отрядът за обезвреждане на бомби на NYPD е премахнал двете устройства, намерени на метростанцията на "Фултън стрийт" в Долен Манхатън. Те НЕ са експлозивни устройства. Множество служители са извършили претърсване в близост до гарите", написа в туитър Отделът за борба с тероризма на нюйорската полиция.

снимка на подозрителния уред

"Подозрението е, че тези устройства са били поставени там, за да предполагат, че са електронни устройства и потенциални бомби“, заяви губернаторът Андрю Куомо след края на операцията по прочистване на района на метростанцията.

Устройствата са били намерени на линията за влакове с номера 2 и 3 влакове около 7:00 местно време.

Самата станция на метрото е натоварен транзитен център и е само на няколко пресечки от Световния търговски център.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна