Eмисия новини
от 09.00 часа

Предвижда се в общините да постъпва разликата между таксата за електронен и хартиен документ

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова
Снимка: БГНЕС

В бюджета на общините да постъпва разликата в стойността на таксата между електронен и хартиен документ, когато местната администрация подпомага службите по геодезия, картография и кадастър при обслужването на гражданите.

Това се предвижда в предлаганите промени в Тарифа номер 14 за таксите, които се събират в системата на Министерството на регионалното развитите и благоустройството и от областните управители, съобщиха от МРРБ.

За изпълнение на заявената от потребителя услуга общините получават от Агенцията по геодезия, картография и кадастър електронен документ, таксата за него постъпва в бюджета на МРРБ, а общините разпечатват и предоставят на потребителя съответния документ на хартиен носител.

Очаква се в резултат на изменението да се увеличи броят на общините, които желаят да подпомагат службите по геодезия, картография и кадастър, като по този начин ще бъде подобрено обслужването на потребителите, тъй като те ще могат да заявяват и получават услуги от кадастралната карта на удобно за тях място - в общинските центрове. 


Още от

Преглед на българския печат

публикувано на 20.09.19 в 07:03