Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА-София надви трудно Арда

ЦСКА-София - Арда 3:2
Снимка: БТА

ЦСКА победи Арда с 3:2 в мач от 6-ия кръг на efbet Лига. Тони Уот, Евандро и Али Соу вкараха головете за домакините, а Радослав Василев бе точен за тима от Кърджали.

Футболистите на Люпко Петрович започнаха силно мача и можеха да поведат още в първите минути, но Тони Уот не се възползва от пас на Малинов.

В 15-ата минута ЦСКА излезе напред в резултата. "Червените" направиха бърза контраатака, която завърши с удар от въздуха на Уот, който не остави никакви шансове на Иван Караджов.
Арда се върна в мача в 19-ата минута, когато Лозев центрира отдясно към Василев, който изпревари Черниаускас и прати топката в мрежата. 

В 37-ата минута Уот се пребори на тъча с Крумов, напредна отдясно и подаде към непокрития Евандро, който стреля от десетина метра, но Караджов изби в корнер. Малко след това юношата на армейците майсторски изби с една ръка силен удар на Малинов.

След подновяването на играта ЦСКА наложи надмощие. В 52-ата минута Уот нахлу в наказателното поле и преодоля Мартинов, футболистът на Арда посегна да отнеме топката, нападателят падна и поиска дузпа, но Георги Николов даде знак играта да продължи.

В 55-ата минута силен удар на Евандро попадна в ръцете на Караджов.Малко след това бразилецът стреля с глава, но отново право във вратаря.

Все пак в 64-ата минута Евандро вкара поредния си решаващ гол. Уот за пореден път надигра защитник на гостите и отклони топката за своя съотборник, който пусна топката покрай Караджов за 2:1.

Али Соу поиска дузпа в 78-ата минута, след като бе изблъскан в гръб от Пламен Крумов. В следващата атака Кристиян Малинов бе оставен сам и от непосредствена близост стреля право в Караджов. 

В 83-ата минута Уот направи непростим пропуск. Нападателят получи подаване в малкото наказателно поле от Кери, но прати топката над гредата.

Арда бе близо до ново изравняване в 85-ата минута, когато резервата Бенгюзов от точката на дузпата шутира в ръцете на Черниаускас.

Али Соу покачи на 3:1 в 89-ата минута, след като засече с глава центриране на Турицов.

Арда намали на 3:2 в първата минута на добавеното време чрез Иван Коконов, но за повече нямаше сили.

Старши треньорът на ЦСКА Люпко Петрович сподели след победата с 3:2 над Арда Кърджали:
"Очаквах много труден мач. Играчите играха в намален състав 70 минути срещу Зоря Луганск. Представихме се добре в Украйна и защитихме реномето на българския футбол. Трябва да питаме съдията защо не победихме. Играхме четвъртък-неделя в тринадесет поредни мача. Футболистите издържаха и трябва да ги поздравим за това.

Днес опитахме да бъдем добре физически. Искам да отлича Малинов, защото той беше един маратонец и не спря да тича през цялата среща. 

Допуснахме два гола, но важна е победата. Липсата на концентрация е в основата на всичко, но тя идва от умората.  Не искам да говоря за Бодуров".

А колегата му от Арда Стамен Белчев коментира:

"Победата на ЦСКА е напълно заслужена с оглед на показаното. През първата част на моменти стояхме добре, но оттам-нататък необосновано приемахме играта пред вратата си и не успяхме да се справим с атаките на съперника. 

Не само първите два гола, а всичките три бяха много леки. За мен е недопустимо във футбола. Като цяло имам претенции към целия отбор за играта му в защита. Не се справихме в мача с ЦСКА. 
Далеч сме още от това, което ми се иска да виждам в отбора. Искам спокойствие, самочувствие. Има го на моменти, но и в други мачове ни липсва. Това не е моето виждане за играта, аз имам съвсем различно виждане.

Правим нов, млад отбор, искам да има по-голямо самочувствие, дори да ни бяга резултатът. Искам момчетата да мислят само за футбол, затова имам много претенции към всички".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна