Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лестър пропусна да победи Челси в домакинския дебют на Франк Лампард

Челси - Лестър 1:1
Снимка: БГНЕС

Отборите на Челси и Лестър Сити завършиха наравно 1:1 в мач от втория кръг на Висшата лига на Англия.

На "Стамфорд Бридж" домакините откриха резултата рано-рано чрез Мейсън Маунт, но през второто полувреме "лисиците" изравниха чрез Уилфред Ндиди и пропуснаха серия от шансове за пълен обрат и три точки.

Срещата, която се явяваше домакински дебют на новия мениджър на "сините" Франк Лампард, започна по-добре за Челси, като още в седмата минута Маунт откри с първия си гол във Висшата лига. Младият англичанин отне топката от Ндиди на границата на наказателното поле и с премерен диагонален удар я прати в мрежата на Каспер Шмайхел за 1:0.

В следващите минути Челси продължи да напада, но нямаше шанса да увеличи аванса си.

Натискът на "сините" започна да затихва към 30-ата минута и до края на двубоя Лестър определено бе по-добрият тим на терена.

"Лисиците" обаче успяха да изравнят чак в 67-мата минута, когато Ндиди се извиси най-високо при центриране от корнер и с глава вкара за 1:1.

Лестър бе близо до обрата, но пропуски направиха Джеймс Мадисън и Джейми Варди. В добавеното време на двубоя гол на Мадисън пък бе отменен заради засада.

Спечелената точка е първа за Челси през кампанията, докато за Лестър е втора след равенството с Уулвърхямптън преди седмица.

Вторият кръг във Висшата лига приключва в понеделник вечер с мача между Уулвърхямптън и Манчестър Юнайтед, а лидери в класирането с пълен актив от по 6 точки за Ливърпул и Арсенал.

В друг мач от първенството Шефилд Юнайтед победи Кристъл Палас с 1:0.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна