Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПСЖ с шампионатна загуба още във втория кръг

Неймар
Снимка: БГНЕС

Рен победи гостуващия шампион Пари Сен Жермен с 2:1 в мач от втория кръг на френското футболно първенство.

Така възпитаниците на Жулиен Стефан събраха пълен актив от 6 точки, колкото имат още Олимпик Лион и Ница. В състава на парижани отново не бе Неймар, който е в конфликт със своя клуб и иска трансфер.

Бретанците записаха първи успех над съперника на собствен терен в Лига 1 от февруари 2011 година, а двубоят беше повторение на финала на турнира за купата на страната от миналия сезон, който също беше спечелен от Рен, макар и след дузпи.

Гостите получиха първата добра възможност. В 14-ата минута след центриране от фаул от ляво Единсон Кавани с глава нацели страничната греда.

Двубоят продължи равностойно и двуостро, но в 36-ата минута столичани поведоха след груба грешка на домакините. Дамиен Да Силва се опита да подаде към вратаря Ромен Сален в наказателното поле, но вместо това изведе Кавани в чиста позиция и уругваецът от 3-4 метра вкара в опразнената мрежа.

Минута преди почивката Рен успя да изравни. Амари Траоре от дясно намери М'Байе Нианг на 15 метра от вратата, сенегалският нападател се обърна и с прецизен удар прати топката в долния десен ъгъл на Алфонс Ареола. 

Домакините реализираха пълен обрат веднага след почивката. В 48-ата минута 16-годишният Едуардо Камавинга центрира отлично от дясно към границата на малкото наказателно поле и непокритият Ромен Дел Кастийо с глава направи 2:1. 

Малко по-късно Нианг пропусна много добра възможност да вкара трети гол за Рен, след като се измъкна в чиста позиция в дясно в пеналта, но не успя да преодолее Ареола. 

В 63-ата минута домакините отново бяха близо до попадение. След ниско центриране от корнер от дясно към близката греда Жереми Желен засече към далечния ъгъл, но топката се отби от страничната греда. 
Изоставайки в резултата, шампионите постепенно натиснаха, по-осезателно в последния четвърт час.

В 83-ата минута Мбапе получи шанс след центриране от корнер, но не успя да отправи достатъчно силен удар по диагонала от десетина метра през купа от играчи и това позволи на Сален да спаси. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна