Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Запръстяват и рекултивират сметището край кюстендилското село Радловци

Ситуацията на терена от около 200 декара е овладяна.
Снимка: БГНЕС, архив

Прави се запръстяване и рекултивация на градското сметище край кюстендилското с. Радловци, което снощи, както БНР съобщи,  се самозапали и тлееше през нощта. Ситуацията на терена от около 200 декара  е овладяна, каза експертът „Мобилизационна подготовка и защита на населението“ към общината Ивайло Чалъков.

Изпратени екипи с водоноски снощи ограничили изпушилия участък от сметището, което е затворено от 1 януари 2018 г., казаха от ОП „Чистота“.  Тази сутрин е изпратен и багер да запръстява, каза експертът Ивайло Чалъков:

„Ще се насипва с пръст, пясък, евентуално там, където тлее, защото то само тлее, не гори. И още от вчера са тръгнали, едно малко булдозерче да локализира, за да не се разпространява“, обясни той..

 От ОП „Чистота“ коментираха, че затвореното градско сметище се рекултивира по проект от две седмици - прави го наета частна фирма. Въпреки това в горещините отделни участъци от депонираните на терена отпадъци се самозапалват при високите температури. Рекултивирането продължава въпреки тлеещите участъци.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна