Eмисия новини
от 20.00 часа

Отделението по неврология във видинската болница продължава да работи

Снимка: Радио ВИДИН

Отделението по неврология във видинската болница продължава да работи, съобщиха от Министерството на здравеопазването след като днес изтекоха едномесечните предизвестия за напускане на двамата лекари специалисти, които до сега бяха в отделението. Имаше опасност да спре приемът по клинични пътеки, ако на техните места не бъдат назначени други.

Предприети са всички необходими мерки за стабилизирането и функционирането на отделението в съответствие с медицинските стандарти в областта, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

На длъжността началник на отделението по неврология вече е преназначен лекар, работещ в лечебното заведение, който притежава необходимата специалност. До дни се очаква да бъде сключен трудов договор с още един невролог.

От здравното министерство са изпратили писмо до други лечебни заведения, за да окажат съдействие при осигуряването на медицински специалисти за болницата във Видин.

Преди месеци професионалисти по здравни грижи от лечебното заведение подадоха колективни предизвестия, че са готови да напуснат в края на септември заради непосилните според тях условия за работа.

Още от