Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АБВ работи за общо явяване с БСП на изборите в Пловдив

АБВ продължава преговорите за явяване на местните избори в Пловдив заедно с БСП. Това съобщи заместник председателя на партията и координатор на АБВ за пловдивска област Владимир Маринов. По думите му, преговорите вървят трудно и бавно и това изнервя структурите от двете страни.

Вие виждате, в града в момента, след обявяване на кандидатурата на г-н Димитров нещата започват да придобиват характер, който предполага бързи действия от политическити сили, формации и коалиции, които имат претенции за управление на града. Стратегическата цел е ГЕРБ трябва да починат. Има кандидури, които се обсъждат. Ако се състои лявото обединение в Пловдив, ще излезем с достойна кандидура, която да се противопостави на статуквото.

Утре е поредният рунд на преговори с БСП за Пловдив. С тях АБВ разговаря да се яви на изборите и в Стамболийски, Брезово и Асеновград. 

В Хисаря обаче партията излиза в коалиция със СДС и Обединени Земеделци, а кандидат за кмет е общинският им координатор, строителният предприемач инж. Найден Павлов. Според него: Община Хисаря има катастрофално местно самоуправление. Вярваме, че процесът е обратим. 

 В Сопот АБВ издига и подкрепя сегашния кмет Деян Дойнов. Един човек, който мина през иглени уши, за да изкара общината от катастрофата, в която я завари, коментира изборът Владимир Маринов


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени