Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клои Рахал снима втория си български филм

Клои Рахал – дъщерята на българския актьор Башар Рахал, който има множество изяви в кинопродукции на Холивуд, в момента се снима във втория си български филм. Неотдавна Клои стана победител в американския конкурс “Национални награди за младежки изкуства”.

Тийнейджърката, която учи в театрално училище в Лос Анджелис и върви по стъпките на своя баща, спечели наградата за главна роля, превъплъщавайки се в мъжки образ и в съревнование с 240 млади артисти. Образът на Рандъл Патрик Макмърфи от пиесата “Полет над кукувиче гнездо” не само я прави разпознаваемо име сред потенциалните звезди в САЩ, но я доближава, макар и с малка крачка, до нейния любим актьор Джак Никълсън, изиграл блестящо същата роля в едноименния филм.


Беше много различно от всичко досега, защото мъжката роля се играе от много голям мъж, а аз не съм много голям мъж
– разказва Клои Рахал. – Ролята, която си партнира с главната мъжка роля, пък е много женска, но не можеше да бъде направена от жена, защото се губят някакви нюанси. И ние тотално обърнахме нещата. Аз много говорих с нашия режисьор за решението да размени пола в главните роли и обяснението беше, че тъй като пиесата и филмът с Джак Никълсън са много познати, хората ще очакват актьорите да се справят точно толкова добре. А това няма как да се случи просто никой не може да играе тази роля като Джак Никълсън. Затова публиката гледа нещо по-различно и на мен това решение много ми харесва.

От ранно детство Клои придружава баща си на снимачната площадка в Холивуд, живее в най-актьорския град, на нейната улица се намира театралната школа “Лий Страсбърг” и сякаш пътят й изглежда предопределен.

Родителите ми не искаха да ставам актриса и ме бутаха в другата посока
, казва обаче тя: Защото знаят колко е гадна и трудна тази индустрия и колко трябва да не си раним, за да не се побъркаш.


Но Клои шестгодишна се записва в “Лий Страсбърг” и на десет изиграва първата си роля – на Скарлет О’Хара в “Отнесени от вихъра”.


Театралното актьорство е много трудно, защото в тази индустрия се изискват големи усилия да си намериш работа и да печелиш пари те са още по-малко, отколкото в киното - продължава Клои Рахал. – Иначе и двете ми харесват, и с двете искам да се занимавам. Но не и да играя единствено в по-комерсиални филми и да забравям за театъра, тъй като аз в него съм най-много себе си и на сцена ми харесва повече, отколкото пред камера.

В момента Клои снима втория си български филм – “Завръщане”, на режисьора Ники Илиев, в който играе объркана тийнейджърка в конфликт с родителите си. Башар Рахал пък, освен в ролята на актьор, влиза и в тази на продуцент.

Много по-различно е да играеш с баща си – смята Клои Рахал. – Аз минах кастинг, както и за предишния филм, и на снимачната площадка той се държи с мен като с всеки друг актьор. Ако обаче имам някакви грешки, той идва веднага, за да ме поправи. Но да играеш с родителя си е и по-емоционално - във филма аз имам по-дълбоки сцени с него може би защото не е някакъв непознат актьор. Дори по едно време се наложи да спрем, тъй като се разплаках силно и това се чуваше в микрофона. Така че си е различно сто процента.



След като приключат снимките, Клои ще се завърне в Лос Анджелис, за да продължи учението си, за да играе главната роля в късометражен филм, за да участва с малка роля в американски филм с холивудската звезда Кейт Бекинсейл, който ще се снима и в България, и в Ню Йорк, за да се превъплъти в образа на петия мускетар в модерна театрална версия на “Тримата мускетари”…

Снимки: личен архив

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна