Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бомбени заплахи към четири летища и няколко медии у нас

| обновено на 21.08.19 в 17:00
Снимка: Николай Христов, БНР

Бомбените заплахи към четири летища и няколко медии са били отправени днес с използването на доставчици на електронни съобщения извън територията на България. 

От ГДБОП обясниха, че подобни съобщения за заплахи за поставени взривни устройства са били получени преди ден в медии в различни държави-членки на ЕС. И сега Главната дирекция за борба с организираната престъпност работи по установяването на точния източник на изпратените съобщения. 

Всички проверки в заплашваните обекти са завършили, без да бъде открито взривно устройство. 

Летището и медиите, където бяха получени сигнали за бомби, вече работят нормално.

Първият сигнал днес е получен на летище София преди обед. Там по електронен път е изпратено писмо, в което се твърди, че има поставено взривно устройство. Без да бъдат евакуирани пътниците, летището е било проверено от службите за сигурност, бомба не е била открита.

Почти по същото време подобен сигнал е подаден и за летище Пловдив. И там проверката не е открила взрив.

Фалшив сигнал за поставено взривно устройство е бил подаден и към летище Варна. Съобщението до служебни електронни адреси е било изпратено малко преди обед. Извършена е проверка на полицията, която не е открила взривно устройство. Не се е стигнало до отлагане на полети.

Около обед на редакционната поща на БНТ е подаден сигнал за поставено взривно устройство. Заради това служителите на телевизията бяха изведени от сградата, а до момента проверката и там не е открила взривно устройство.

Около 14 часа на интернет страницата си вестник „24 часа“ също информира, че в редакцията е получена заплаха за поставено взривно устройство. От МВР работят по установяването на човека, изпратил съобщенията.

Обект на бомбени заплахи е станал и сайта „новини.бг“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна