Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращи в Сливен поискаха доживотна присъда за заподозрения за убийството в Сотиря

Снимка: БГНЕС

За втора поредна вечер пред сливенската болница се събраха жители на село Сотиря. Те настояват за справедлива присъда на извършителя на убийството на 7–годишната Кристин.

Събралите се пред болничното заведение искат на извършителя да бъде наложена доживотна присъда без право на замяна. По- рано днес бабата на убитото дете беше категорична, че ще съди лекаря, който по нейните думи не е направил нищо за спасяването на Кристин.

Д-р Недко Димитров обясни, че когато е пристигнал на мястото на инцидента се е опитал да прегледа детето, но бабата на момиченцето е била в шок и не е позволила на екипа да си свърши работата.

"А тя се е вкопчила в него и просто не беше възможно на място, като го вдигнахме в носилката и в самия автомобил, да извършим качествено прегледа. Тя през цялото време беше в това състояние, в една емоционална криза. Тя се държеше абсолютно неадекватно."

Признава, че не е успял да спази медицинския стандарт, но е имало обективни причини за това:

"Според ситуацията нямаше как да се реагира по друг начин."

Днес приключи вътрешната проверка дали лекарят е действал правилно, но резултатите от нея ще бъдат изнесени след анализ от здравното министерство.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!