Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руснак и аржентинка станаха световни шампиони на салонното танго

Снимка: ЕПА/БГНЕС

28-годишните Агустина Пиаджо от Аржентина и Максим Герасимов от Русия бяха короновани шампиони в традиционното, салонно танго на Световното първенство в Буенос Айрес. Миналата година те се класираха трети, но след успеха си тази вечер споделиха:

"Много е трудно да опиша какво означава тангото за мен. Танцувал съм други дисциплини, запомнял съм движения, които не ми позволяват да се чувствам така, както се чувствам, когато танцувам танго. Когат овидях салонното танго за първи път, реших да опитам. Реших, че е зам мен, защото ми дава възможност за импровизации. Мога да слушам музиката, да прегърна партньора си и да изразя себе си по начина, по който искам."

"Няма думи с които да опиша колко щастлива се чувствам. Знаехме, че има вероятност да спечелим, но не мислехме, че е възможно. Истината е, че се наслаждавахме на момента, всяка секунда беше невероятна."

Първенството по страстния танц завършва с финалите на сценичното танго, което включва виртуозна техника, зрелищност и акробатични номера. В надпреварата участват 744 двойки от 36 страни на възраст от 18 до 99 години.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени