Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тунис освободи Ален Жирес

Ален Жирес
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френската футболна легенда Ален Жирес напусна поста треньор на националния отбор на Тунис, въпреки че изведе отбора до полуфинал в турнира за Купата на Африка. Тунизийската федерация по футбол обяви раздялата, като в специално съобщение уточни, че става дума за взаимно съгласие.

Жирес бе назначен през декември и помогна на отбора да стигне до топ 4, въпреки че в целия турнир спечели само един мач, а останалите двубои завършиха наравно и един след  дузпи в елиминациите. На турнира в Египет тимът направи три равенства в групата, след което отстрани Гана с изпълнение на дузпи и единствената победа дойде при 3:0 над Мадагаскар на четвъртфинала. На полуфинала Тенис загуби след продължения от Сенегал, а в мача за 3-ото място отстъпи и на Нигерия.

За Жирес това е петият отбор от континента, който води на турнира за Купата на Африка след Габон (2010), Мали (2012), Сенегал (2015) и Мали преди две години за втори път. 67-годишният Жирес е ръководил два пъти тима на Мароко, както и отборите на Тулуза и на Пари Сен Жермен във френската Лига 1. С уволнението на Жирес той става 13-ият от всичките 24 наставници от турнира, които загубиха работата си.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени