Eмисия новини
от 20.00 часа

Жарко Ковачевич от S.A.R.S.: Най-добрите ни фенове са в София

S.A.R.S. по време на концерт в Пловдив през 2018 година
Снимка: Радио Пловдив

Белградската банда S.A.R.S. ще изнесе на 29 август голям концерт на столичния стадион "Юнак". Имат издадени 7 студийни албума, а клиповете и концертните им изпълнения в You Tube се радват на десетки милиони гледания. Името на алтернативната рок група S.A.R.S. означава "Свеже ампутирана рука Сатријанија" - в превод на български "прясно ампутираната ръка на Сатриани". Запазената им марка е смесването на стилове - алтернативен рок, реге, блус, джаз, хип-хоп и етно.

Фронтменът на групата Жарко Ковачевич разказа в предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт", че китаристът на S.A.R.S. е голям фен на Джо Сатриани и изглежда като него.

"Новият ни албум се казва "Глава". Той има 8 песни и ще включим още 3 сингъла, които сме пуснали преди това. В него има всякакви жанрове музика", обясни той. Осмата песен ще бъде пусната дни преди концерта в София.

"Най-добрите ни фенове са тук", каза Ковачевич и разказа спомен от първия им концерт в София: "Бяхме изумени от това колко от феновете ни знаят текстовете на песните ни. Страхотната енергия от първата до последната песен. Започна да вали и ние си помислихме, че ще става по-зле и по-зле, а стана по-забавно. Това е нещо, което ще запомня до края на живота си".

Интервюто на Валерия Николова с Жарко Ковачевич можете да чуете от звуковия файл.

Още от

За дупките, алегорията и истината

публикувано на 22.09.19 в 08:45

Спомен за баса Михаил Попов

публикувано на 20.09.19 в 21:51

"Изкуството на барока" за 13-и път

публикувано на 20.09.19 в 17:31