Eмисия новини
от 16.00 часа

Три детски книги далеч от клишето

Автор:
Снимка: @GiuliettoSlonski

Какво да четат децата ни през лятото? А какво да им четем ние, ако още са твърде малки да четат сами? В „Артефир“ следим детската литература с подобаваща сериозност, защото именно тя отглежда бъдещите читатели. А когато попаднем на нетипични истории, шантави идеи или нови погледи към иначе важни текстове, искрено се радваме. В двете интервюта по-долу ви представяме три детски книги, които ще ви изненадат.
„Джулието си търси работа“ е дебютът в детската литература на българския политолог Юлия Роне. Джулието е огромен червен слон, който трябва да намери своето място под слънцето извън решетките на зоопарка. Докато търси реализация, той се сблъсква с куп абсурди, с отчаянието и дори със Системата. За Джулието и неговите премеждия разказва авторката Юлия Роне.


Литературният наблюдател на „Артефир“ Гергана Рачева представя новото заглавие в поредицата на италианската илюстраторка и авторка Барбара Кантини за симпатичното момиченце-зомби „Мортина и ваканцията на езерото Мистерия“, чаровно-страшно четиво за деца в училищна възраст.
„Представи си“ пък е двуезична илюстрована книга по текста на една от най-обичаните песни – „Imagine” на Джон Ленън, съвместно издание с международната организация за защита на човешките права „Амнести Интернешънъл“.Още от

Международна изложба Акварел

публикувано на 17.09.19 в 16:05

Седмица на скандинавското кино 2019

публикувано на 17.09.19 в 09:58