Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опашка на Дунав мост 2

| обновено на 23.08.19 в 16:40
2
Снимка: Радио Видин, архив

Увеличава се опашката от товарни автомобили на Дунав мост при Видин - Калафат. Към 16,30 часа днес тя е над 8500 м. Средното време за изчакване е около 8 часа и 30 минути.

Заради възникналото непредвидено монтиране на датчици за радиоактивност от страна на румънските гранични власти, още сутринта се бе образувала 7-километрова опашка от ТИР-ове, обясни изпълнителният директор на моста, Любомир Низамов.

Областното пътно управление във Видин и Пътната полиция обсъждат вариант за нова организация на движението, която да облекчи преминаването през граничния пункт.

„Румънците точно сега са решили поетапно да затварят по едно от действащите трасета за монтиране на датчици за радиоактивност. Те не са го съгласувал с нас. Румънските гранични служби имат проект за монтиране на датчици за радиоактивност на всички ГКПП , по европейска директива, което ще отнеме 2 месеца. От румънска страна за момента опашката не е голяма, но се очаква през деня да се увеличи“, каза за Радио Видин Любомир Низамов, изпълнителен директор на хидротехническото съоръжение.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна