Eмисия новини
от 01.00 часа

Експерт: Виадуктът на АМ „Струма“ е „травмирано съоръжение, но лечимо“

Проблемите могат да бъдат ограничени до няколко стълба и няколко рингела от конструкцията на дясното платно, смята проф. Богомил Петров.
Снимка: Кирил Фалин

„Травмирано съоръжение, но лечимо“ – така определи виадукта от магистрала Струма, пострадал при пожар край Дупница, експертът проф. Богомил Петров от екипа, обследвал участъка от магистралата.

Необходими са индивидуални проекти за всеки засегнат елемент, препоръча проф. Петров от Университета по архитектура строителство и геодезия:

„Оценката трябваше да се извърши не само за група елементи, а индивидуално за всеки един елемент поотделно, дори и за отделни зони от него. Дефектите са различни и степента на увреждане е различна, специално за дясното платно, и съответно, в кратки срокове да се направи организация по тяхното възстановяване“, каза той.

По думите му „проблемите могат да бъдат ограничени до няколко стълба и няколко рингела от конструкцията на дясното платно“.

„Имаме едно травмирано съоръжение, но то е лечимо и съответно в кратки срокове да се направи организация по тяхното възстановяване“, каза проф. Богомил Петров.

Четири месеца ще продължат ремонтите и възстановяването на пострадалия виадукт от АМ „Струма“ при Дупница, каза по-рано днес управителят на АПИ Георги Терзийски, който инспектира хода на почистването на терена под моста. Ремонтите по предварителни разчети ще струват 1,86 млн. лв., добави той.

Още от