Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Царско село излъга Берое с 2:1

Царско село победи Берое
Снимка: БТА

Отборът на Царско село постигна втора победа от началото на футболното ни първенство, след като се наложи с 2:1 над Берое, в първия мач от 7-ия кръг.

За столичани това беше исторически мач, тъй като за първи път приемаха съперник в елита на българския футбол на своето съоръжение в полите на Витоша.

Антон Карачанаков откри резултата в 21-ата минута, след като получи чудесна топка от Божидар Кацаров на контраатака.

Новото попълнение на Царско село се отскубна от защитата и без да се бави с мощен изстрел наказа вратаря Перниш.

Минута по-рано Карачанаков от свободен удар можеше да открие резултата, но ударът му срещна гредата, а отскочилата топка беше върната с глава от Ерол Алкан на вратаря.

Голът дойде малко изненадващо, тъй като преди него в началните 20 минути гостите държаха топката и инициативата на терена.

След гола обаче самочувствието на Берое можеше да бъде възвърнато от много добрата позиция, в която беше Рубен Бригидо. Неговият мощен изстрел от 6-7 метра обаче излезе в аут.

Пет минути преди края на първото полувреме ветеранът Мартин Камбуров вкара своя 223-и гол в кариерата, наказвайки грешка на вратаря на домакините.

Мартин Димитров не прецени центриране от корнер и ръста си и позволи да бъде елементарно прехвърлен, а зад него Камбуров просто сложи главата си пред топката и я прати във вратата.

В 10-ата минута на второто полувреме бързото крило от Холандия Родни Антуи можеше да изведе столичани напред, но стреля в аут, въпреки че се откъсна от дясно от вратата на Перниш.

Темпото спадна с течение на мача, но в 71-ата минута домакините отново излязоха напред. Антонио Георгиев са разписа с удар от 17-18 метра. Александър Цветков загуби топката пред дъгата, тя рикошира и отиде у Георгиев, който напредва 2-3 метра и я прати зад гърба на Душан Перниш.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна