Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на българския печат

Снимка: Ани Петрова, БНР

"Няма да удължават срока за касовите апарати", съобщава "Труд". След среща между експерти от НАП и производители е станало ясно, че няма да има ново отлагане на сроковете за привеждане на касовите апарати в съответствие с Н-18.

От Приходната агенция са подчертали, че в оставащите месеци до края на 2020 година, респективно до края на март, трябва да бъде направено необходимото за разработване, деклариране и внедряване при търговците на СУПТО, съобразено с новите правила.

Междувременно финансовият министър Владислав Горанов коментира, че НАП има достатъчно пари, за да плати глобата, наложена от Комисията за защита на личните данни заради теча на данни на клиентите на агенцията, допълва "Труд".

"Идва ерата на комара, пчелата изчезва", пише в заглавие на първата си страница "24 часа". Всекидневникът обяснява, че през следващите 20 години все повече ще се увеличава броят на азиатските тигрови комари, които до края на века ще нараснат двойно заради по-топлите и влажни зими. В същото време пчелите измират, като в последните 10 години броят им е намалял с 40%.

Рекордните жеги топят арктическите ледове, от които ще се разнесат древни бацили. 25% от площта на Земята ще се превърнат в пустиня, включително Южна Европа. В България се задават суша и наводнения, посочва "24 часа".

"От 50 до над 5 хил. лв. за пост на БГ инфлуенсър", пише "Монитор". Изданието посочва, че в тези граници върви тарифата, на която инфлуенсърите в България котират всяка своя публикация в Инстаграм.

Да продадеш влиянието си в социалните мрежи, е сравнително нова професия у нас, като по-масово към нея се обръщат едва през последните две години. Тарифата, по която се оценява присъствието на момичетата и момчетата онлайн, обаче е строго индивидуална, допълва "Монитор"


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени