Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пчелари приеха декларация за решаване на проблемите в сектора

Пчелари от страната се събират днес и утре на Беклемето

| обновено на 24.08.19 в 15:52
3
Снимка: Пламен Христов

Пчелари приеха декларация и организираха подписка за решаване на проблемите в сектора по време на 55-ата Национална пчеларска среща "Север  юг", която започна днес в планинския курортен комплекс „Беклемето“. Декларацията и подписката ще  бъдат внесени още в началото на следващата седмица в Министерството на земеделието, храните и горите.

Пчелари от цялата страна се събират днес и утре в планинския туристически комплекс "Беклемето", на 55-ата Национална пчеларска среща "Север  юг". Заедно с нея там ще се проведе и 26-ият национален пенсионерски събор-надпяване.

Пчеларската среща се организира от Пчеларско дружество "Майка"  Троян, Пчеларско дружество "Лавандула" - Карлово, и общините Троян и Карлово.

Производителите на мед ще дискутират проблемите в сектора,а д-р Илиян Гечев, експерт "Болести по пчелите и биологично сертифициране", ще изнесе лекция за лечебните растения като бъдеше без алтернатива за пчелите.

Традиционно ще бъдат представени пчелни продукти със сертификат за качество, както и пчеларски принадлежности. 

Двудневният национален пенсионерски събор-надпяване има състезателен характер. Тази година в него ще участват 65 художествени състава и хорови колективи.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени