Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Освободиха Стойчо Стоев от Лудогорец

Стойчо Стоев вече не е треньор на Лудогорец
Снимка: БГНЕС

Ръководството на футболния ни шампион Лудогорец освободи треньора Стойчо Стоев след равенството 0:0 със Славия в среща от седмия кръг. Новината съобщи изпълнителният директор на разградчани Ангел Петричев след мача.
Така дни преди най-важния мач за Лудогорец - гостуването на Марибор в битка за влизане в Лига Европа в четвъртък, тимът ще бъде воден от досегашните помощници на Стоев - Станислав Генчев и Здравко Здравков.

"Няма да си позволя да правя технически анализ на мача. Стойчо Стоев вече не е старши треньор на отбора, чухме се със собствениците на клуба. Станислав Генчев и Здравко Здравков ще водят тима срещу Марибор, това е решението на собствениците и на ръководството. Това е новината, неприятна ситуация. Собствениците не са доволни от игровия облик на отбора. Бяха направени покупки през лятото, пролетта станахме на косъм шампиони, целта беше да вдигнем качеството на играта, това нещо не се получава, не е приятно да гледаме отбора така. Футболистите ни са високо качество, не можем да се задоволяваме с играта от последните мачове. Мачът със Славия беше опорочен мач, и двата отбора бяха ощетени грубо.
Съжалявам за младото момче Антонис Стериакис, това повлия и на нашия отбор. След този червен картон съдията тръгна да компенсира, по стара българска традиция. Отмениха ни чист гол, отнеха ни победата. За пореден път се чувстваме ощетени и Славия също, с този червен картон на това младо и талантливо момче. Поздравления за Славия.
Не би трябвало да има проблем в днешния мач заради Марибор - не мисля, че има умора, направиха се ротации. Хубаво е човек да се извинява, но всеки мач тук допускат грешки, но не съдиите са основната причина, за точките, които загубихме. Проблемите са вътрешноклубни и не касаят проблемите със съдиите", каза Ангел Петричев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!