Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор срещу италианеца Сепи довечера в Ню Йорк

Григор Димитров
Снимка: Ройтерс, Архив

Григор Димитров ще играе срещу италианеца Андреа Сепи в първия кръг от Откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк днес, понеделник. Мачът е трети на корт номер 11, а началото на първия двубой е в 18 часа.

Същевременно Димитров остава на 78-ма позиция в ранглиста със 722 точки, които може да увеличи в Ню Йорк, защото през миналата година загуби на старта от Стан Вавринка (Швейцария). Сепи е номер 77. 

Втора ракета на България е Димитър Кузманов (294), а трети - Александър Лазаров (540). След него са Александър Лазов (760), Александър Донски (797), Габриел Донев (800) и Адриан Андреев (955). 

При жените първа ракета на България е Виктория Томова, която номер 175 в света. Втора е Изабелла Шиникова (223), а трета - Елица Костова (227).

Потенциалният съперник на Григор Димитров в третия кръг в Ню Йорк - Милош Раонич, 22-и в световната ранглиста, се отказа от участие заради контузия, обявиха организаторите на турнира от Големия шлем. Раонич, който лекува редица травми през годината, не е играл от втория кръг в Монреал насам. 28-годишният бивш финалист на "Уимбълдън" и участник в четвъртия кръг на турнира в Ню Йорк в последното издание взе участие само в 11 надпревари през 2019-а заради болки в гърба и колената. Раонич пропусна три от последните седем турнира от Големия шлем. Той ще бъде заменен от щастливия губещ Камил Майхжак (Полша).


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна