Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изправят пред съда арменеца, прострелял охранител в Пловдив

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо арменския гражданин Сергей Харутюнян, който миналото лято простреля след скандал пловдивски охранител. 

До инцидента на 29 юни миналата година се стигна след като три дни преди това Сергей и компанията му отишли на нощна дискотека. Там обаче агресивното им  поведение предизвикало остър конфликт с един от бодигардовете – Атанас Карастайков. 

Размяната на реплики прераснала в сбиване с участието на другите охранители, в което пострадал един от групата на арменеца. Решен да отмъсти за обидата, след три дни Сергей Харутюнян рано сутринта причакал пред дома му на прибиране от работа Атанас Карастайков и го прострелял с пистолет няколко пъти в краката. 

След това арменецът се качил на паркирания наблизо джип и отпътувал за Слънчев бряг, където заедно със съучастници си бил приготвил алиби. Въпреки това той бе бързо разкрит и заловен. 

Серегей има няколко предишни присъди за насилие, хулиганство и наркотрафик. 

За това престъпление той може да получи лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна