Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивският университет приема в 18 магистърски специалности, 2 от тях - нови

Пловдивски университет "Паисий Хилендарски"
Снимка: Радио Пловдив

Прием в 18 магистърски програми в областта на икономиката, управлението и националната сигурност обяви Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ за предстоящата академична година. Документи се подават от 2 септември до 4 октомври.

Две от програмите са изцяло нови - „Киберсигурност“ и „Управление на продажбите“. Обучението в тях ще е 3 семестъра.

Магистратурата по киберсигурност има за цел да осигури на студентите знания и умения за справяне с най-новите заплахи и предизвикателства пред сигурността в интернет пространството.

Тази, по управление на продажбите, е със силна практическа насоченост в областта на дигиталния маркетинг, електронната търговия, анализиране на потребителското мислене и покупателния избор.

Завършилите студенти с квалификация „мениджър“ имат възможност за професионална реализация като: бизнес ръководители, търговски директори, мениджъри по продажбите, мениджъри по мрежов маркетинг, търговски представители и др.

Графикът на обучението във всички редовни магистърски програми е съобразен с възможностите на работещите млади хора да посещават учебните занятия в удобно за тях време, подчертават от факултетното ръководство.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна