Eмисия новини
от 05.00 часа

Андрей Ковачев: Течът на данни от НАП няма отношение към работата на Мария Габриел

Снимка: andrey-kovatchev.eu

Течът на лични данни от масивите на НАП няма отношение към досегашната работа на Мария Габриел като еврокомисар в дигиталния ресор. Това заяви в предаването "Преди всички" евродепутатът Андрей Ковачев, след вчерашното посещение у нас на новия председател на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен:  

“Ние имаме добър комисар, който е доказал, че работи добре. Киберсигурността и въобще дигиталната тема, която е изключително важна и ориентирана към бъдещето, и няма никаква връзка между това, което се случи в България, свързано с изтичането на данните от НАП и ресора на българския еврокомисар. Нека да не забравяме, че това се случва във всяка страна членка на ЕС. В Бундестага бяха изтекли данни“.

Съставът на новата Еврокомисия и българският ресор в него трябва да станат ясни следващия месец. Според Ковачев България и Източна Европа трябва да бъдат критични към работата на Еврокомисията, след като регионът не получи нито един висок пост в Европейския съюз. Той изброи и приоритетите на страната ни:

“Г-жа Урсула фон дер Лайен има сериозна и тежка задача – да намери баланс и да се вслуша във всички приоритети на всички страни членки и да може следващата ЕК да отразява най-добре желанието на страните от ЕС, но и на интереса на целия ЕС по всичките теми. Сега приоритетите за България - разбира се, че многогодишната финансовата рамка трябва да бъде приета и да има достатъчно средства за всички политики, свързани с кохезионната политика, инфраструктура, околна среда, конкуретоспособност на българската икономика, развитие на нашите региони, младежки политики, сигурността, миграцията, опазването на външните граници“.

Интервюто на Диана Дончева с Андрей Ковачев можете да чуете от звуковия файл.


Още от

Перник отбелязва своя празник днес

публикувано на 19.10.19 в 03:58