Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баща и син се удавиха на неохраняем плаж край Синеморец (ОБНОВЕНА)

| обновено на 30.08.19 в 19:48
Снимката е илюстративна

Баща и 16-годишният му син се удавиха на неохраняем плаж в местността „Липите“ край Синеморец. Инцидентът е станал при мъртво вълнение и абсолютна забрана за влизане в морето. По същото време мъж от Царево е успял да спаси приятеля на загиналото момче и е имал късмета да излезе от водата. 

Около обяд двама мъже видели, че двама младежи са започнали да се давят на неохраняем плаж "Липите" край Синеморец. Те се притекли на помощ и спасили единия от тях.

Влизайки във водите за второто момче обаче, и спасителите са били повлечени от мъртвото вълнение. Единият от тях успял да се спаси, но не и бащата на изчезналото момче.

Ето какво разказа за случая говорителят на Бургаската полиция Цветелина Рандева: 

"Във водата влезли двама младежи. Бурното морско течение ги повлякло навътре в морето и на виковете за помощ се отзовали бащата на едно от момчетата и друг плажуващ от Царево. Те успели да извадят едно от давещите се момчета, като, влизайки за второто, морето ги повлякло. Мъжът от Царево успял да излезе от водата, но бащата на изчезналото момче – не. Започнали са спасителни дейности, в които активно се включили концесионерът на плаж "Бутамята" и негов старши спасител. Двамата заедно с джет успели да открият тялото на 16-годишния младеж от Разград. Малко по-късно е намерено тялото и на 43-годишния му баща, който също е от Разград".

Предстои извозване на двете тела за аутопсия в отделение „Съдебна медицина” към УМБАЛ – Бургас. По случая е образувано досъдебно производство. 

По идентичен начин на същия плаж през 2012 година се удавиха двама мъже, спасявайки две деца. Инцидентът тогава се случи точно на Илинден по стар стил.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени