Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Човешкият дух е по-силен от съдбата във филма "Събеседник по желание"

кадър от филма "Събеседник по желание" - БНТ

"Човешкият дух е по-силен от съдбата." Това е реплика от филма "Събеседник по желание", излязъл на екран през 1984 година.

Носещ името на рубрика от телевизионно предаване, филмът разказва за известния актьор Боян Бъчваров - Бъч. В ролята зрителите могат да видят любимият на поколения българи Васил Михайлов, превъплътил се в образа на известен актьор,  участвал в много филми, телевизионни и театрални постановки. Слушаме музика от популярното телевизионно предаване Всяка неделя, част от която беше рубриката Събеседник пожелание, на която гостува и главният персонаж.

Режисьор на лентата е Христо Христов, сценарият също е негово дело и на Владимир Ганев. Музиката е композирана от Виктор Чучков. Във филма участват още Валентин Ганев, Иван Кондов, Лиляна Ковачева, Жана Караиванова, Константин Коцев, Юрий Яковлев, Вълчо Камарашев, Васил Попилиев, дори самият Кеворк Кеворкян, водещ на предаването "Всяка неделя".

След участието си в телевизионното предаване Бъч разбира, че е болен от левкемия. Той обаче не изпада в паника, а с цялото си същество се отдава на творчество. Възстановява връзката си с обичана от него провинциална актриса, търси нови отношения с единствения си син, посвещава оставащите му месеци на пиеса, отхвърлена в миналото и незащитена добре от него.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени