Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бахамите се готвят за урагана Дориан

| обновено на 01.09.19 в 18:36
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ураганът Дориан е достигнал най-високата, пета степен, докато е наближавал Бахамските острови, обяви Националният ураганен център на САЩ.

По данни на центъра в Маями, Флорида, тази сутрин скоростта на ветровете на Дориан достигат 260 км/ч и той се намира на около 55 км източно от бахамския остров Абако, съобщава БТА.

Премиерът на карибската островна държава Хюбърт Минис предупреди, че под заплаха са 73 хиляди души и 21 хиляди жилищни сгради, като подчерта, че сградите може да бъдат възстановени, но човешкият живот - не.

„Крайно опасната“ буря се очаква да удари архипелага днес, съобщи американският Център за наблюдение на ураганите, след което Дориан ще продължи към източното крайбрежие на САЩ.
Властите на Бахамите затвориха няколко летища в очакване на Дориан.

Щатът Флорида също е в очакване на бедствието, въпреки че промяна в посоката на урагана може да намали очакваните щети. По този начин на риск обаче са изложени Джорджия и Северна Каролина.

По-рано Дориан наложи промяна в плановете на президента Доналд Тръмп, който се отказа от пътуване до Европа заради бурята. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна