Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д. Тръмп: Подготовката на законодателен пакет за огнестрелните оръжия в САЩ продължава

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че е разговарял с републиканци и демократи за възможни законодателни действия във връзка с огнестрелните оръжия след поредната стрелба с жертви в Съединените щати.

Пред журналисти, американският държавен глава уточни, че стрелбата в щата Тексас не е попречила на продължаващата от доста време подготовка на законодателен пакет за огнестрелните оръжия.
„Проведох разговори с доста сенатори, както и с много от членовете на Долната камара на Конгреса, с много републиканци и с много демократи. И хората наистина искат да се направи нещо! Инцидентът от събота няма да повлияе на усилията ни - ще изготвим законодателен пакет независимо от това, което се случи в Тексас“, каза Доналд Тръмп, според когото проверките на миналото на купувачите на оръжия не биха предотвратили зачестилите напоследък стрелби в Съединените щати.

В събота при масова стрелба в град Одеса в щата Тексас загинаха 7 души, а 22 бяха ранени. Стрелецът  - около 30-годишен бял мъж - е открил стрелба след като бил спрян за леко пътно нарушение. Мъжът беше ликвидиран от полицията. Мотивът за деянието му остава неизяснен. Според властите, нападението няма връзка с тероризъм, предаде Ройтерс.

Миналия месец отново в щата Тексас,но в град Ел Пасо нападател с огнестрелно оръжие отне живота на 22 души и рани 24. Отново при стрелба, но в град Дейтън, щата Охайо, друг уби 9 души, а 27 - пострадаха, припомнят от агенцията.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени