Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В. Райчинова: Бени Ганц е фаворит преди изборите в Израел

Бени Ганц
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В последните дни имаше разменени удари между израелските военни части и представители на „Хизбула“. Появи се и информация, че организацията е създала близо до границата със Сирия площадка, предназначена за производство и конвертиране на ракети:

„В последните дни активистите на организацията се занимават с извеждането на уникално и скъпо оборудване от комплекса до гражданските сгради, страхувайки се от нападение. Самият комплекс е разделен на няколко части - за производство на двигатели, за контрол на качеството, производствен комплекс за експлозиви и логистичен комплекс“, коментира кореспондентът на БНР Весела Райчинова.

Разпространено в последните дни видео на евакуиране на израелски войници с хеликоптер е от учение, категорична беше Райчинова в предаването "12+4" по "Хоризонт".

„Цялата тази измама беше създадена в един много драматичен вид“.

Напрежението по границите на Израел би се отразило на изборния резултат. Експерти по сигурността очакват изблици на насилие по Западния бряг в навечерието на вота:

„Статистиката, която имаме в последните часове, говори за това, че по всяка вероятност може би победителят ще бъде Бени Ганц, който обаче ще създаде напълно светско правителство“, коментира още Райчинова по повод изборите в Израел на 17-и септември.

Подробности можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна