Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съединение и Сопот отбелязват своите празници

| обновено на 05.09.19 в 10:57

Две пловдивски общини празнуват днес.

В община Съединение е кулминацията на тържествата, посветени на 134-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия и 50-годишнината от обявяването на село Голямо Конаре за град Съединение.

Сутринта (в 9,30 ч.) тържествено ще бъдат издигнати знамената на България и на град Съединение, а след това е насрочена тържествена сесия на Общинския съвет. Вечерта ще бъде отслужена панихида за душите на участниците в Съединението. Празникът ще завърши с изнасяне на знамето на Голямоконарската чета с литийно шествие до площада, където ще бъдат възпроизведени моменти от Съединението, и ще се състои тържествена заря-проверка.

В Сопот отбелязват 16-тата годишнина от възстановяването на общината. Честванията започват (10,30 ч.) с тържествено издигане на знамената на България и ЕС и патриотичен концерт. Събитията продължават с връчването на Вазовата военна награда, чиито носител тази година става командирът на 61-ва Стрямска бригада бр.ген. Деян Дешков, и с приз за журналистика, който ще получи Галя Щърбева. Вечерта митрополит Николай ще отслужи молебен за здраве, а кметът Деян Дойнов ще приветства на жителите на общината. Честването ще завърши с концерт и празнична заря. 



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!