Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сребърен медал за Даниел Ладжев на европейското първенство в Хелзинборг

Даниел Ладжев спечели първия медал за България на европейското първенство по таекуондо, олимпийска версия за младежи и девойки до 21 години, което се провежда в шведския град Хелзинборг.

Пред погледа на председателят на родната федерация Слави Бинев,  българинът стигна до среброто в категория 45 килограма стартира. Ладжев записа с три победи над представители на Хърватска, Гърция и Турция в срещите до финала.

Снимка

В битката за златния медал талантливият ни състезател се изправи срещу изключително силния съперник от Русия Евгени Масаев. Даниел Ладжев пое инициативата още от началото и не позволяваше на руснака да поведе в резултата. В крайна сметка с победа 23:19 представителят на ТК "Августа" от Стара Загора се класира за финала, където го очакваше олимпийският шампион за младежи Димитри Шишко (Русия). Там българинът игра повече от достойно, но в крайна сметка опитът на Шишко си каза думата и Даниел Ладжев спечели сребърен медал.

Останалите ни представители - Емил Моллов бе на крачка от медал, а Ванеса Маркова получи контузия и нямаше как да продължи срещата. Николет Костова и Божидар Аврамов загубиха в първите срещи.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени