Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двоен словенски триумф на Вуелтата

Минута на слава за Тадей Погачар.
Снимка: БТА

Словенците Тадей Погачар и Примож Роглич завършиха първи и втори в днешния 13-и етап от Обиколката на Испания - 166,4 километра от Билбао до Алто де Лос Мачукос.

Двамата успяха да атакуват съперниците си в края на финалното изкачване Лос Мачукос, което на моменти достигаше до наклон от около 30 процента, и да финишират за 4 часа, 28 минути и 26 секунди. За 20-годишния Погачар това бе втора етапна победа в тазгодишната "Вуелта" и с нея той влезе в челната тройка на генералното класиране. Роглич пък остава на върха му, като със силния си финален спринт успя и да увеличи аванса си пред преследвачите за "червената фланелка".

Роглич води с 2:25 минути пред втория Алехандро Валверде от Испания и с 3:01 минути пред Погачар. Трети на 27 секунди в днешния етап завърши французинът Пиер Латур, който бе начело на група, в която пристигнаха Валверде, Наиро Кинтана и Рафал Майка. Колумбиецът Мигел Анхел Лопес пък излеят от тройката в генералното класиране, след като пристигна седми на 1:01 минути зад Погачар и Роглич.

В събота предстои 14-ият етап, който е равнинен със само една изкачване. В него ще бъдат изминати 188 километра от Сан Висенте де ла Баркера до Овиедо.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!