Eмисия новини
от 20.00 часа

Илиана Раева: Имаме правото да сме оптимисти, че ще се завърнем щастливи и доволни от световното в Баку

„Има оптимизъм. Имаме шансове при ансамбъла, както и в индивидуалното. Мисля, че имаме правото да сме оптимисти, че ще се завърнем щастлив и доволни от световното в Баку“, това заяви президентът на БФХГ Илиана Раева след края на последното контролно на националния отбор.

Пред погледа на министърът на спорта Красен Кралев в тренировъчната зала на „Арена Армеец“ момичетата показаха съчетанията, с които те ще се представят на първенството на планетата. Надпреварата в столицата на Азербайджан ще се проведе от 16 до 20 септември. Шампионатът е и олимпийска квалификация за игрите в Токио през 2020 година.

Снимка

„Ансамбълът беше силен, отговорен и концентриран в представянето си. Спазват указанията на треньорите. Пореден състезателен ден, в който се справят изключително добре. Много съм доволна от представянето. Пожелавам да работят така до последния ден. Боряна започна силно, но накрая се поотпусна и допусна грешка на бухалки. Такава грешка ще е крайна неуместна на световното. Имаме да работим върху това да запазваме концентрацията до края на всяко състезание, да е хладен ума и да има контрол върху всичко“, допълни още Раева.

„Проблемът със съдиите не е изчистен. Тепърва ще се говори повече за него даже. Има голям прогрес в съдийството, но то все още не е обективно. Всеки има съмнение, че съдийството ще е претенциозно. Русия, Италия, всеки има претенции за оценките си. Очаква ни много сложно състезание в индивидуалната надпревара. Оценката за артистичност и изпълнение се оказва изключително ключова през цялата година. Там се получават големи разлики в образуването на оценките. Спокойно съм обаче. Момичетата са отговорни и са наясно с качествата си, силата си и класата си. В крайна сметка това е само едно състезание, в този век няма гилотини, така че независимо от крайния изход ще продължим да работим по този начин и да търсим максимално добри класирания“, завърши Раева.


Снимка

Освен композициите си гимнастичките показаха и част от новите си трика, шити специално за световното първенство.

Най-успелият български треньор по художествена гимнастика Нешка Робева беше подготвила подаръци за всяка състезателка от националния отбор като им пожела успех - две квоти при индивидуалното и всички да се завърнат от Баку с медали.

Снимка

Национален отбор - девойки, както и отборът на клуб "Левски Триадица" също изпратиха момичетата с цветя и с пожелания "На добър час".


Още от